085 0207700 info@profoled.nl

LED Armaturen

Profoled LED verlichting

Bij LED armaturen zijn er een aantal belangrijke punten die zorgen ervoor dat u tevreden bent. Een voorbeeld hiervan is het lumenbehoud. Simpelweg is dit de lichtstroom van de LED die na een bepaalde tijd overblijft. Hoe een armatuur dit kan behouden hangt af van de eigenschappen van de gebruikte componenten.

Een cruciale factor is de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden, zowel voor prestaties als voor het uiterlijk van het product. Zeker omdat dit op lange termijn bepaalt hoe (goed) het armatuur zal blijven functioneren.

Een goed voorbeeld is het standaard 60*60cm LED paneel, deze zijn te vinden in bijna elk systeemplafond. De markt voor deze panelen groeit dankzij  de substantiele energie -en onderhoudskosten besparingen en het enorme aanbod via e-commerce erg snel aangezien deze op het eerste gezicht een prima product lijkt voor een spotprijs.

LED chips en driver

Echter wordt het verschil snel duidelijk wanneer er naar de details van het product wordt gekeken. De essentiële componenten zoals de LED chips en driver zijn vaak van slechte kwaliteit. Dit resulteert in een veel lagere levensduur en lichtopbrengst dan die wordt beloofd, meer energieverbruik dan opgegeven en een verschil in de lichtkleur per paneel. Het laatste is pas na de installatie te zien, waarbij één paneel net een andere tint licht geeft dan die ernaast bijvoorbeeld. Bovendien geven deze panelen een licht dat flikkert. Uit onderzoek is gebleken dat dit bijdraagt aan vermoeidheid van mensen op de werkvloer.

Diffuserplaat

De diffuser plaat is een van de belangrijkste componenten die de kwaliteit van het product aangeeft. Vaak bestaat zo’n plaat bij de goedkopere LED panelen uit polystyreen (PS), deze begint binnen 8 maanden al geel te verkleuren waardoor de kwaliteit van het licht afneemt. Deze diffuser zorgt ook voor verblinding van de mensen die er direct naar kijken of reflecties op computerschermen, whiteboards of andere glimmende objecten.

 

Ariel LED paneel

Profoled-Ariel-60x60cm

Het Ariel LED paneel is een robuuste LED verlichtingsoplossing voor het vervangen van T8 lichtbakken of T5 Troffer armaturen. De sterk aluminium behuizing en kwalitatief sterke componenten geven de Ariel een levensduur van over 50000 uur zonder onderhoudskosten met een energiebesparing tot wel 70%!

Het armatuur levert een schitterend fel licht met een zeer lage UGR waarde (<19) dat dankzij haar PMMA micro prisma optiek mooi verspreid wordt.

De Ariel serie is te monteren als inbouwarmatuur, maar ook als opbouwarmatuur met het extra verkrijgbare aluminium opbouwframe.

De Ariel is verder beschikbaar met vele opties, waaronder een motie sensor, lichtmanagement systeem en een noodunit. Deze kunnen bijdragen aan de veiligheid en een hogere energiebesparing leveren van tot wel 90%!

Belle Indirecte LED paneel

Profoled-Belle

Het Belle armatuur bestaat uit een wit aluminium behuizing met kwalitatief sterke componenten. Dit draagt bij aan de lange levensduur van over 50000 uur en levert een energiebesparing op tot wel 70%.

De Belle Panelen zijn ontworpen om een 1 op 1 LED vervanging te zijn van T8 lichtbakken of T5 Troffer armaturen. De Belle armaturen leveren een gereflecteerd licht op een NANO gecoat oppervlak, dit resulteert in een mooi egaal licht met zeer lage UGR waarde dat bewezen de vermoeidheid van mensen verlaagd terwijl de concentratie en productiviteit wordt verhoogd.

Verder zorgt het licht voor geen enkele reflecties op beeldschermen en is mede daarom uiterst geschikt voor scholen, gezondheidszorg en kantoren.

Tot slot is het Belle armatuur te verkrijgen met een motiesensor, noodunit en een lichtmanagement systeem, waarmee door middel van beweging- en daglichtsensoren de energiebesparing kan oplopen tot wel 90%.

Bent u benieuwd naar wat PROFOLED voor u kan betekenen?

Contacteer ons direct voor een GRATIS lichtplan voor uw project!