085 0207700 info@profoled.nl

LED verlichting voor parkeergarage

Profoled-Phoenix-garage_2

Bespaar tot 90% met de Phoenix SMART oplossingen

Veel parkeergarages zijn in verband met veiligheidsredenen 24 uur per dag verlicht. Echter zal er een groot deel van de dag niemand aanwezig zijn, toch zal de verlichting in dat gebied op 100% output blijven branden. In zulke gebieden kan veel energie worden bespaard met de Phoenix SMARTLED, deze biedt u het juiste licht wanneer u het nodig hebt. Dit brengt de energiebesparing van verlichting naar een nieuw niveau!

De Phoenix Smartled is een zeer betrouwbare en efficiënte waterdicht LED armatuur met fenomenale lichtkwaliteit en energiebesparing tot wel 90%. De Phoenix Smartled serie heeft een tijdloos design bestaande uit zeer bestendige polycarbonaat en hoge kwaliteit componenten, die zorgen voor de lange levensduur van de Phoenix Smartled van over 50.000 uur zonder enige onderhoudskosten.

Functionaliteit

De Phoenix SMARTLED is uitgerust met een bewegingssensor. Wanneer de sensor geen beweging meer detecteert zal het armatuur worden gedimd naar 20% van zijn volle vermogen. Wanneer er weer beweging wordt gedetecteerd zal het armatuur terug naar 100% van zijn vermogen schakelen.

Profoled-Phoenix-garage

De Phoenix bespaart 90% energie t.o.v. de huidige situatie en verlaagt daarmee de energiekosten aanzienlijk. Daarbij komt dat de Phoenix met zijn hoogwaardige componenten geen onderhoud vereist voor over 50.000 uur, waardoor er substantiële besparingen op de onderhoudskosten kunnen worden gerealiseerd.

Cloud oplossingen

De Phoenix is ook beschikbaar met een IoT lichtmanagementsysteem. Hiermee kunnen de verbonden armaturen centraal worden gemonitord en beheerd. Het slimme systeem kan met behulp van de gegenereerde data enorme energiebesparingen realiseren. Zo kunnen de instellingen van de armaturen gewijzigd worden naar de meest efficiente instellingen voor een bepaald gebied.

Een goed voorbeeld hiervan is: stel dat er in een gang van een parkeergarage armaturen zijn ingesteld om 10 minuten te branden na de laatste bewegingsdetectie. Echter blijkt uit de data van het managementsysteem dat mensen maximaal 1 minuut in die gang spenderen, hierop gebasseerd kunnen de instellingen worden aangepast voor de meest efficiente verlichting.

Niet alleen kan er een hoop energie worden bespaard, maar kan de data ook bijdragen aan andere doeleinden. Zo hebben de armaturen met het systeem vaak een geintegreerde temperatuursensor, waarmee de airconditioning van het pand efficienter kan worden aangestuurd.

Tenslotte worden er notificaties gestuurd aan de systeembeheerders indien er een defect is geconstateerd. Hierbij wordt ook een diagnose gedaan zodat het probleem in 1 keer verholpen kan worden. Tevens wordt de noodverlichting tests periodiek ook door het programma uitgevoerd.